Bloembollenkwekerij A.J. Kroon & Zn.


Kwekerij

Ard KroonBloembollenkwekerij A.J. Kroon & Zn. is een familie bedrijf dat onder leiding staat van Ard Kroon. In nauwe samenwerking met zijn vader en de vaste medewerkers in het bedrijf worden er zowel voorjaars- als zomergewassen geteeld. Het assortiment bloembollen omvat een verscheidenheid aan bijzondere bolgewassen, botanische irissen, narcissen en tulpen. Hiermee richten wij ons voornamelijk op de droogverkoop markt, maar ook de broeierij vindt interessante cultivars binnen ons aanbod.

Wij streven ernaar om, op een areaal van 36 hectare, kwalitatief mooie en gezonde bollen te produceren. Dit is mogelijk door een combinatie van jarenlang opgebouwde specialistische kennis van de teelt en de inzet van moderne techniek.

De kwekerij is gevestigd in Breezand, gemeente Hollands Kroon, Noord-Holland. Hier bevinden zich de verwerkingsschuur en een deel van het eigen land. Het overige deel eigen land bevindt zich nabij Oudesluis, gemeente Zijpe, Noord-Holland. Om een ruime vruchtwisseling te waarborgen huren wij regelmatig aanvullende percelen in de omgeving.

oxalislang tulpbol2small retsmall zaadsmall
Scroll to Top